Eesibed

Ny studie visar att Eesibed gör det snabbare och skonsammare att bädda
Söndag 28 december 2008

En ny studie från Kungliga Tekniska Högskolan och Linköpings universitet visar att Eesibed gör det enklare, mer ergonomiskt och mer tidseffektivt att bädda en säng, jämfört med den traditionella bäddmetoden.

I studien, med fokus på effektivitet och ergonomi vid bäddning av patientsängar, fick sköterskor som arbetar på hjärtintensiven i Trollhättan bädda med det nya konceptet för att sedan jämföra upplevelsen med den traditionella bäddmetoden. Undersökningen visade att det gick fem gånger så fort att bädda en säng med det nya bäddkonceptet, och då var det två personer som bäddade med den traditionella metoden och enbart en person som bäddade med Eesibed.

Studien genomfördes av Ebru Ayas som studerar vid institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet.

• Resultatet visade tydligt att arbetsbelastningen minskade med Eesibed. Det nya bäddkonceptet var mer funktionellt och resurseffektivt jämfört med den traditionella bäddmetoden. Dessutom upplevdes Eesibed som mer estetiskt tilltalande, mjukt och bekvämt, förklarar Ebru Ayas.

Ladda ner hela studien här


Tillbaka