Eesibed

Eesibed
Vårt ursprung

Eesibed har sitt ursprung inom vården, där hundratusentals sängar bäddas dagligen – om och om igen.

Det var så det började:
Under sin tid som arbetsterapeut på ett större sjukhus reflekterade Dagny Vikström över hur ineffektiv bäddprocessen egentligen var. När hon ibland fick några minuter över, till exempel när en patient var i badrummet, tog hon möjligheten att bädda om sängen. Den tidskrävande och osmidiga proceduren gjorde dock att det blev både stressigt och sällan riktig bra när hon gjorde det på egen hand, så ofta krävdes hjälp från ytterligare en person.

Dagny började därför fundera på hur man skulle kunna utföra bäddningen mer effektivt. Det hon först kom att tänka på var att man kunde sy fast överlakanet i filten, så att de höll ihop. Det skulle göra det enklare för den som bäddade, men även öka komforten för patienten. Med den nya lösningen skulle patienten smidigt kunna vända sig i sängen, utan att filt och lakan gled isär.

Hon tog upp sina idéer med sin syster, Svanhild Johansson, som också hon varit verksam inom vården som sjukgymnast. Svanhild kände igen systerns beskrivning och började även hon engagera sig för att hitta en lösning. En dag kom hon på det! Det handlar ju inte bara om hur filt och överlakan hänger ihop, utan också hur de är vikta och i vilka steg man genomför själva bäddningen.

Så föddes idén bakom konceptet Eesibed, en lösning som omfattar både en unik bäddprodukt och en enkel, effektiv och ergonomisk arbetsmetod.